Trainers

GERARD ZEEMAN - HOOFDTRAINER

In mijn actieve voetbalcarrière heb ik op het hoogste amateurniveau (Hoofdklasse) gespeeld bij de vv Appingedam. Verder heb ik 2 jaren betaald voetbal gespeeld bij de BV Veendam (destijds Eredivisie / Eerste divisie).

In de periode bij de BV Veendam waren mijn medespelers (o.a.) Ron Jans, Harris Huizing, Rob Mac Donald, Joop Gall, Grads Fühler en Henk Veldmate. Fantastische spelers met een groot voetbalhart, die niet meer weg te denken zijn uit de Groningse voetbalgeschiedenis.

Op 32-jarige leeftijd moest ik mijn actieve voetbalcarrière beëindigen wegens een slepende knieblessure. Gelukkig was ik tijdens mijn actieve loopbaan al begonnen met het trainen van de D-jeugd van de vv Appingedam. Het trainersvak was dan ook een logisch vervolg. Destijds heb ik ook mijn Trainer-Coach III diploma behaald.

Na mijn actieve voetbalcarrière ben ik gevraagd als assistent-trainer van de 1e selectie van de vv Appingedam en was ik trainer van de 2e selectie. In mijn laatste jaar bij de vv Appingedam (Hoofdklasse) ben ik voor een periode van een half jaar ook nog Hoofdtrainer geweest. Dit was een geweldige ervaring en een fantastische uitdaging om te doen. Tijdens deze periode heb ik mijn diploma Trainer-Coach II behaald. Na een succesvolle periode als speler en trainer bij de vv Appingedam ben ik vertrokken naar de Sportclub Stadskanaal. Daar ben ik 3 jaar Hoofdtrainer geweest.

Op dit moment ben ik werkzaam als Hoofd Opleidingen bij DVC Appingedam. In het seizoen 2008-2009 heb ik mijn diploma Trainer-Coach I behaald. Deze TC-1 cursus is een opleiding waarvoor stagebegeleiding op minimaal 1e Klasse-niveau vereist is. Mijn stage was bij de beloften van FC Groningen. Doordat de beloften regelmatig gezamenlijk trainen met de 1e selectie van de FC, heb ik kunnen werken met uitstekende spelers zoals Berg, Granquist, Garcia Garcia en Bacuna. De samenwerking met de trainersstaf (Ron Jans, Erwin van de Looi en Peter Hoekstra) en de persoonlijke invulling van deze trainers was een bijzondere ervaring om mee te maken.

Mijn eigen ervaring en ideeën overbrengen op nieuwe generaties voetballers is een uitdaging op zich. Om samen met collega’s jeugdige voetballers vooral technisch beter te maken geeft natuurlijk veel voldoening. En het plezier in het spelletje in die jongens en meisjes terug te zien tijdens de trainingen werkt bijzonder motiverend.

Ben jij een (nog niet ontdekt) talent of vind je het gewoon leuk om op je eigen niveau iets bij te leren van gediplomeerde trainers, meld je dan nu aan bij Voetbalschool Eemsmond. Wij zullen je op een professionele wijze ondersteunen in je ontwikkeling, waarbij de trainingen natuurlijk vooral léuk zijn. Dat is onze doelstelling. We hopen je snel te kunnen begroeten.

Direct inschrijven voor deelname?

inschrijven