Snelvoetenwerk

1. Snelle tussentikken binnenkant voet links en rechts

Op de plaats snelle tussentikken met de binnenkanten van beide voeten. Bij alle volgende oefeningen tussentikken op deze wijze. Steeds na een aantal tussentikken alle snel voetenwerk bewegingen uitvoeren De houding is:
  • Goed op de vóórvoeten
  • Door de knieën
  • Knieën recht omhoog bewegen
  • Rechte rug

2. Snelle tussentikken links en rechts halve cirkel draaien

Op de plaats snelle tussentikken met de binnenkant van beide voeten en maak een ½ draai naar rechts en aansluitend een ½ draai naar links.


3. Snelle tussentikken links en rechts bal binnenkant voet afrollen op andere voet

De bal met de voetzool van binnen naar buiten afrollen en direct op de andere voet duwen. Na het afrollen komt de voet niet op de grond, maar wordt de bal direct naar de andere voet gespeeld. Een zijwaartse pas maken vóór de bal de andere voet raakt


4. Snelle tussentikken links en rechts bal voor het lichaam langs rollen

Na tussentikken de bal met de rechtervoetzool van buiten naar binnen voor het lichaam langs rollen op linker voet. Na tussen tikken de bal met linkervoetzool voor het lichaam langsrollen op rechtervoet. Zijwaarts oefenen, eerst 3 tussentikken, daarna slechts 1 tik.


5. Snelle tussentikken links en rechts schijnpass maken en terug afrollen

De bal schuin vooruit spelen met linkerbeen, een schijnpas schuin voor het lichaam langs maken met rechterbeen (je rolt rechterbeen over bal) zet rechterbeen op de grond en rol bal direct met rechterbeen terug op rechterbeen en ga verder met snelle tussentikken.


6. Snelle tussentikken links en rechts bal onder voetzool afstoppen en omdraaien

Snelle tussentikken bal met links schuin vooruit spelen, bal met rechtervoetzool voor je langsrollen en ½ draai maken en met binnenkant rechtervoet weer snelle tussentikken starten.


7. Snelle tussentikken links en rechts overstap. Kruislings over de bal stappen en omdraaien

Na tussentikken om de bal stappen. Een ½ draai maken en de bal met het andere been een eerste tussentik geven. Korte snelle overstap en op de vóórvoet de draai maken. In ritme komen door steeds na 4 tussentikken met afwisselend rechts en links om de bal te stappen.

Een variatie is de bal, na de ½ draai met de buitenkant van het overstapbeen de bal de eerste tik te geven.


8. Snelle tussentikken links en rechts onder de voetzool terughalen en afdraaien

De bal schuin vooruit spelen met binnenkant links. Met onderkant voet rechterbeen terughalen, direct met buitenkant rechts de bal zijwaarts duwen (¼ draai) en ook direct weer met binnenkant rechts de snelle tussentikken hervatten. Oefening 4 x doen en je staat weer in de beginopstelling.

De bal schuin vooruit spelen met binnenkant rechts. Met onderkant voet linkerbeen terughalen, direct met buitenkant links de bal zijwaarts duwen (¼ draai) en ook direct weer met binnenkant links de snelle tussentikken hervatten. Oefening 4 x doen en je staat weer in de beginopstelling.

Bij het vooruit duwen goed door de knieën buigen.

Variatie de bal niet met de buitenkant zijwaarts duwen maar nu met binnenkant voet. Denk hierbij aan het indraaien van de heupen.


9. Snelle tussentikken links en rechts bal met Cruyff beweging terughalen

De bal schuin vooruit spelen met binnenkant links en vervolgens met rechterbeen Cruyff beweging achter je standbeen (is nu linkerbeen) maken, bal met voetzool linkerbeen terugrollen op rechterbeen en verder gaan met snelle tussentikken.


10. Snelle tussentikken links en rechts achter het standbeen langs halen

De bal schuin vooruit spelen met binnenkant links, vervolgens met voetzool rechterbeen bal terugrollen achter standbeen (=linkerbeen) langs, bal met voetzool linkerbeen voor je lichaam langs terugrollen op binnenkant rechts en verder gaan met snelle tussentikken.


11. Snelle tussentikken links en rechts “Zizou” beweging

De bal schuin vooruit spelen met binnenkant links, vervolgens voetzoolrechterbeen op de bal, met rechterbeen bal naar buiten afrollen en direct circa ¼ draai maken, vervolgens voetzoollinkerbeen op de bal en met linkerbeen bal naar buiten afrollen en direct ¼ doordraaien. (je hebt nu een halve draai gemaakt)


12. Snelle tussentikken links en rechts achter het standbeen naar voren halen en omdraaien

De bal schuin vooruit spelen met binnenkant links, bal met voetzoolrechterbeen stoppen, rechterbeen over de bal heen stappen, bal met wreef linkerbeen achter standbeen (=rechterbeen) voorwaarts spelen, snel omdraaien en bal in tegenovergestelde richting met links meenemen.

Direct inschrijven voor deelname?

inschrijven